FødevareWatch

Arla-chef smutter fra Royal Greenland

Peder Tuborgh forlader bestyrelsen i Royal Greenland, der samtidig siger farvel til næstformanden. De to afgående bestyrelsesmedlemmer bliver erstattet af flere prominente navn fra fødevarebranchen.

Peder Tuborgh er bl.a. bestyrelsesformand i smykkekoncernen Pandora. | Foto: Cecile Smetana/POLFOTO/arkiv

Peder Tuborgh, adm. direktør i Arla, træder ud af bestyrelsen i Royal Greenland, hvor han har siddet de seneste tre år.

Det sker, fordi han ikke længere har tid til at hellige sig arbejdet i fiskeselskabet, der ejet af det grønlandske selvstyre.

"Peder Tuborgh er trådt ud efter eget ønske. Han har simpelthen for travlt med sit arbejde som øverste chef for Arla og som bestyrelsesformand i Pandora," siger Rasmus Pedersen, afdelingschef for selvstyrets bestyrelsessekretariat, til FødevareWatch.

Peder Tuborgh er trådt ud efter eget ønske. Han har simpelthen for travlt med sit arbejde som øverste chef for Arla"

Rasmus Pedersen, afdelingschef, Grønlands Selvstyre
Næstformand Pitsi Høegh forlader samtidig sin post, da hun er valgt ind som suppleant i det grønlandske landsting og derfor ikke længere må sidde med i bestyrelsen i selvstyrets selskab.

Hun bliver afløst af Jan Harald-Lynge Pedersen, der var departementschef i det grønlandske finans- og indenrigsministerium indtil 2013, hvor han blev afskediget, da landet fik ny regering.

Tim Ørting Jørgensen, koncerndirektør i Arla Foods med ansvar for Tyskland, og Åse Aulie Michelet, bestyrelsesmedlem i Orkla og tidligere topchef for Marine Harvest, indtræder samtidig i bestyrelsen.

Rasmus Pedersen glæder sig over, at det er lykkedes at finde kompetente afløsere fra fødevarebranchen, der matcher de afgående bestyrelsesmedlemmer.

"Tim Ørting Jørgensen er Peder Tuborghs højre hånd, og hans internationale netværk er en kæmpe gevinst for Royal Greenland. Ligesom Arla er virksomheden tilstede over hele verden, og der en synergi i det samarbejde, som Tim skal sikre, at vi udnytter," siger han.

Udskiftningen i bestyrelsen sker i forbindelse med, at Royal Greenland netop har afleveret årsregnskab for 2014, der viser et overskud på 134 mio. kr. efter skat mod 100 mio. kr. året før.

Royal Greenland lander rekordstort plus

Royal Greenland satser stort på Kina

Laver Peder Tuborgh en "Pram Rasmussen"?

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier