FødevareWatch

Dansk antibiotika-forbrug blandt Europas laveste

Det danske forbrug af antibiotika blandt produktionsdyr er lavt sammenlignet med forbruget i resten af Europa. I Norden topper de danske landmænd dog listen.

Set over hele Europa er det danske antibiotika-forbrug ikke alarmerende højt, og i en ny europæisk rapport har Danmark det 10. laveste forbrug blandt 26 europæiske lande.

Det skriver Ingeniøren.

Listen toppes af Cypern, mens Italien, Ungarn, Spanien og Tyskland følger efter. Danmark er nummer 17 på listen med 44,1 milligram antibiotika per kilo biomasse, og dermed ligger vi markant over kollegerne i Norden, som alle er at finde på de allersidste pladser i rapporten.

"Rapporten viser, at der er stor variation i forbruget landene imellem, når du ser på de enkelte typer antibiotika. Men man kan også se, hvilken slags bakterier der kan udvikle resistens, og det hænger tydeligt sammen med forbruget," siger Yvonne Agersø, der er seniorforsker i genetisk epidemiologi på DTU Fødevareinstituttet til Ingeniøren.

Forskellen til de øvrige lande i Norden skyldes blandt andet sammensætningen af produktionsdyr, og at man i blandt andet Island har en stor andel af heste, som ikke kræver samme brug af antibiotika, som for eksempel svin og kreaturer gør.

Dobbelt så mange MRSA-smittede i 2014

Dansk Supermarked dropper "problematiske" rejer

Norge viser vejen: Vi har udryddet svine-MRSA

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier