FødevareWatch

Dansk Supermarked dropper "problematiske" rejer

Bilka, Føtex og Netto vil fra slutningen af april udelukkende sælge ASC-mærkede kæmperejer

Foto: Colourbox

I fremtiden vil Dansk Supermarked ikke sælge umærkede fisk- og skaldyr. En del af den ambition konkretiseres uge 17, hvor detailkæden udfaser salget af varmtvandsrejer, der ikke er certificeret med ASC-mærket, i kæderne Bilka, Føtex og Netto. Varmtvandsrejer dækker over produkttyperne tigerrejer, kæmperejer og vannameirejer.

"Kæmperejer er meget populære blandt vores kunder, men de er samtidig også problematiske for miljøet, og derfor har vi virkelig set frem til, at de første rejefarme i Asien skulle blive ASC-certificerede, så vi kunne få rejerne i vores sortiment. Nu kan vi endelig tilbyde et produkt, der ikke er med til at ødelægge de områder, rejerne opdrættes i, og samtidig er vi med til at støtte udviklingen i de lande, vi køber dem fra," siger Dansk Supermarkeds CSR-chef, Helene Regnell i en pressemeddelelse.

Medicinerede rejer

ASC står for Aquaculture Stewardship Council og er en NGO, der er stiftet af WWF, og som håndterer global certificering af ansvarlig akvakultur. Det betyder blandt andet begrænsede mængder af antibiotika. Netop medicinmængderne i rejerne, der typisk opdrættes på farme i Vietnam, Bangladesh og Thailand, har sammen med udpiningen af den lokale natur været et af de største kritikpunkter.

Dansk Supermarked meddeler, at koncernen siden 2012 har udvidet sit sortiment af certificerede fiske- og skaldyrsprodukter med 31 pct. Det har medført en stigning i salget på 40 pct. i 2014.

Også konkurrenten Coop har i længere tid været opmærksomme på perspektiverne i mærkede havdyr.

”Vi har en liste over fisk, som vi ikke sælger i vores butikker. For eksempel sælger vi ikke ål, levende hummere og sværdfisk osv., og vi udvider hele tiden sortimentet af MSC-mærkede fiskeprodukter. Det er den måde, vi gør det på i dag,” sagde Thomas Roland til FødevareWatch for et halvt år siden.

Coop tror på en fremtid for velfærdsfisk

MSC er et akronym for Marine Stewardship Council og er den marine pendent til det akvakulturrelle ASC-mærke. Danske og svenske jomfruhummere har efter to års undersøgelser netop fået tildelt MSC-certifikatet.

Danske jomfruhummere får vigtigt certifikat

Velfærdslaks lander i køledisken

Professor: Detailkæde vildleder om bæredygtige fisk

Dansk Supermarked om kritik: Det er en tåbelig diskussion

NGO: Derfor er fiskene ikke bæredygtige

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier