FødevareWatch

Velfærdslaks lander i køledisken

De første ASC-mærkede laks kommer i handlen i en række af Dansk Supermarkeds kæder.

Foto: Presse

Velfærdskyllinger, velfærdsgrise og nu også velfærdslaks.

Den danske detailhandel har de seneste år haft stort fokus på, at den mad, vi spiser, bliver til under ordentlige forhold, og onsdag landede de første bæredygtige laks så i kølediskene i Føtex, Bilka og Netto.

Det oplyser Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

Vi har et mål om, at vores fiskesortiment skal være 100 pct. bæredygtigt"

Helene Regnell, CSR-chef, Dansk Supermarked
Laksene bærer som de første ASC-mærket, der garanterer, at fiskene er blevet opdrættet under skånsomme forhold, og lanceringen sker som led i Dansk Supermarkeds satsning på bæredygtige fisk.

”Vi har et mål om, at vores fiskesortiment skal være 100 pct. bæredygtigt. Det sker ikke over en nat, men bæredygtig laks fra opdræt er en vigtig milepæl i det arbejde, fordi laks er blandt de mest solgte fisk i vores butikker,” siger Dansk Supermarkeds CSR-chef, Helene Regnell.

ASC-mærket er udviklet af den internationale NGO Aquaculture Stewardship Council, der står for global certificering af bæredygtig akvakultur. Organisationen har desuden udviklet en tilsvarende certificering, MSC-mærket, for vildtfangede fisk.

Dansk Supermarked indgik sidste år et samarbejde med WWF Verdensnaturfonden om at fremme salget af bæredygtige fisk i kædens butikker. Foreløbigt har det ført til, at andelen af MSC-mærkede produkter er steget med 20 procent.

Dansk akvakultur sælger grøn fisketeknologi til udlandet

"Lakse-iværksættere" strutter af optimisme

Den høje laksepris fortsætter 

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier