FødevareWatch

Borgerlige savner konventionel balance

Venstre og Liberal Alliance harcelerer imod regeringens plan om at støtte økologien.

Foto: Casper Dalhoff

Der findes bæredygtighed og så findes der bæredygtighed. Og ifølge Venstre og Liberal Alliance så glemmer regeringen den økonomiske bæredygtighed i jagten på den økologiske med deres 67 nye initiativer og 400 mio. kr. for at styrke økologien. Det skriver Altinget.

“Jeg synes, der mangler balance i regeringens opbakning til fødevarer. Det er forkert at stille det op som om, at det er økologi over alt andet. Venstre bakker op om alle gode danske fødevarer, uanset om det er almindelige konventionelle, økologiske, nicheprodukter, egnsspecialiteter eller andet,” siger Venstres landbrugs- og fødevareordfører Erling Bonnesen.

Såvel Venstre som Liberal Alliance fastholder, at de ikke som sådan har noget decideret imod økologi. Men de liberale partier pointerer, at mere end ni tiendedele af landbruget trods alt er konventionelt og producerer glimrende fødevare, og at det alligevel går i økologernes retning uden utidig indblanding ovenfra.

Regeringen offentliggjorde fredag sin økologiske samlingsplan. Blandt initiativerne var 58 mio. kr. til økologisk omstilling af offentlige køkkener, et pilotprojekt i Forsvarsministeriets kantiner, projekter på landets skoler og et fremstød for at markedsføre dansk økologisk eksport. En af ambitionerne bag planen er målsætningen om at det økologisk dyrkede areal i 2020 skal være på dobbelt så mange hektar som i 2007. I 2013 faldt det økologiske areal med 0,7 pct.

Enhedslisten: Økologi skal redde dansk svineproduktion

Hækkerup advarer mod at lade rige diktere forbrugeretik

Finanslov afsætter 120 mio til økologi

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier