FødevareWatch

Enhedslisten: Økologi skal redde dansk svineproduktion

I et nyt udspil foreslår Enhedslisten, at den konventionelle svineproduktion gradvist bør afvikles i takt med, at en ny og økologisk produktion opbygges.

Danske svineproducenter er under pres på flere fronter. Den russiske embargo, faldende fødevarepriser og voksende gæld er blandt de faktorer som i den kommende tid kan presse en lang række danske landbrug ud over kanten til afvikling, og derfor mener man i Enhedslisten(Ø), at der skal et helt nyt produktionsanlæg på banen.

I et udspil foreslår Enhedslisten, at den konventionelle svineproduktion gradvist skal afvikles i takt med, at en ny og økologisk produktion opbygges, og dermed vil partiet ruste den danske svineproduktion mod en stigende global konkurrence, faldende fødevarerpriser og lav beskæftigelse i den danske svineproduktionen såvel som på slagterierne. Udspillet understøttes ifølge partiet af Danmarks Naturfredningsforening og Dyrenes Beskyttelse, ligesom Økologisektionen i Dansk Landbrug skal have forholdt sig positivt til nogle af elementerne i udspillet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier