FødevareWatch

Mistanke om kogalskab i Norge

Efter en rutinemæssig prøve har de norske veterinære myndigheder fundet tegn på mulig forekomst af kogalskab hos en kvægbesætning i Nord-Trøndelag.

Foto: Joachim Adrian

Den frygtede kvægsygdom BSE, der også er kendt som kogalskab, kan være fundet hos en norsk kvægbesætning. Det skriver matttilsynet.no.

Efter en rutinemæssig prøve, har de veterinære myndigheder fundet tegn hos en femten år gammel ko, som peger i retning af sygdommen som i 1990'erne hærgede blandt de britiske kvægbønder, og som var årsag til, at mange tusind køer blev aflivet.

"Veterinærinstituttet analyserer nu flere prøver for at få bekræftet eller afkræftet mistanken," siger Solfrid Åmdal, der er leder af sekstionen for landdyr og dyrehelsepersonel.

"Vi får nye prøvesvar i løbet af onsdag. Den klassiske form for BSE smitter gennem dyrefoder. Syge dyr kan ikke overføre smitten direkte til andre dyr eller til mennesker. Der er ingen grund til at bekymre sig for smitte gennem kød eller mælk," fortsætter hun videre.

Den mistænkte ko, der stammer fra en besætning i Nord-Trøndelag-regionen i det centrale Norge, blev slået ned 12. januar og derefter destrueret, oplyser veterinærinstituttet.no.

USA åbner igen op for oksekød fra EU

US: Kogalskab får forbrugere på nettet

Sydkoreanerne skal købe dansk økologi

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier