FødevareWatch

Sydkoreanerne skal købe dansk økologi

Fødevareminister Dan Jørgensen har indgået to aftaler, der skal øge den danske eksport til Sydkorea. Koreanerne efterspørger især økologi og dyrevelfærd.

Der er stor efterspørgsel på økologi og dyrevelfærd i Sydkorea, og derfor har danske producenter gode muligheder på markedet.

Det fortæller fødevareminister Dan Jørgensen (S), der mandag har indgået to aftaler, der skal gøre det lettere for danske virksomheder at sælge fødevarer i landet.  

Korea har en stærk og købekraftig middelklasse"

Fødevareminister Dan Jørgensen (S)
”Korea har en stærk og købekraftig middelklasse, og der er blandt koreanerne en stor interesse for økologi og dyrevelfærd. Danmark kan levere på begge dele,” siger han om aftalerne, der blev indgået under et besøg i Seoul.

Danmark eksporterede sidste år fødevarer for 677 mio. kr. til Sydkorea, men særligt aftalen om dyrevelfærd kan være med til åbne for øget eksport, vurderer ministeren.

Han mener, at samarbejdet kan få sydkoreanerne til at genvinde tilliden til oksekød fra europæiske producenter, der har været forment adgang til markedet siden 2000 på grund af kogalskab.

Fonds-formand: Markedet skal drive den grønne omstilling

”Jeg håber, at vi gennem det udvidede samarbejde om dyrevelfærd kan få mulighed for at vise koreanerne, hvor langt vi er i Danmark i arbejdet med at integrere dyrevelfærd og dyresundhed. Det kan forhåbentlig gøre det lettere at vinde koreanernes tillid, så de genåbner importen af oksekød,” siger Dan Jørgensen om forbuddet, der dog ikke omfatter danske producenter.

Besøget i Seoul er en del af et større eksportfremstød i Asien. Fødevareministeren rejser i denne uge videre til Kina, hvor han besøger Shanghai og Bejing sammen med en delegation fra Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer.

Ny portal skal sælge danske luksusvarer i Japan

Dansk fødevaresikkerhed er fremtidens konkurrenceparameter

Fynboer sælger drikkeklar kaffe til japanerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier