FødevareWatch

AP Pension vil investere i flere landbrug

Pensionskassen har brugt halvdelen af sin oprindelige pulje, men lysten til at investere i landbruget er stadig stor, fortæller topchef.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

AP Pension har nu brugt halvdelen af de 600 mio. kr., man har afsat til at investere i landbrug, men pensionskassen har mod på mere, når den første pulje er brugt. Det skriver Børsen.

Adm. direktør Søren Dahl Thomsen fortæller, at det ikke er utænkeligt, at AP Pension kommer til at eje et trecifret antal landbrug.

”Det er min klare forventning, at der kommer flere til, og at vi kan komme til at eje et antal som f.eks. 100 landbrug, er ikke noget, der skræmmer,” siger han til avisen.

AP Pension investerer i landbruget gennem fonden Dansk Farmland. Det sker ved at købe bygninger og jord, som selskabet leaser til landmanden.

Landmanden får lov at beholde et eventuelt overskud, men der skal betales en leje på 5,2 pct. af investeringen i jorden og 6,5 pct. af investeringen i bygninger. Efter ti år kan han overtage bygningerne til en aftalt købspris plus 80 pct. af prisstigningen i perioden.

Landmænd får 148 mio. til nye stalde

Pensionskasser tøver over for grever og svinebaroner

AP Pension går ind i svinesektoren

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier