FødevareWatch

Pensionskasser tøver over for grever og svinebaroner

Pensionskasser står ikke på spring for at investere i stort gods' svineprojekt - eller andre store svinefarme. Men flere vil kigge på sagen. For knap 15 år siden forsøgte flere investorer sig uden den store succes.

"Det kan ikke udelukkes, at vi på et senere tidspunkt vil finde det interessant", siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør, PensionDanmark. | Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad

Bregentved Gods og større svineprojekter i almindelighed skal ikke forvente et tag-selv-bord, hvis de går til pensionskasserne for at hente frisk kapital til ekspansion. Industriens Pension, der organiserer bl.a. slagteriarbejdere, melder umiddelbart pas, men et par andre pensionskasser lader dog en dør stå på klem.

Et af landets store godser, Bregentved på Midtsjælland ejet af greverne Moltke, vil - som beskrevet på FødevareWatch - etablere store svinefarme på godsets arealer. Hensigten er at tiltrække investorer, herunder pensionskasser, til at opføre og eje nye, moderne stalde, mens svineproducenter skal drive landbruget. Godset har jorden og kan håndtere gyllen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier