FirstFarms fastholder forventninger trods mælkeprispres

FirstFarms har aflagt regnskab for de første ni måneder af 2014 med en omsætning på 105,8 mio. kr. Selskabet fastholder forventningerne til året på trods af pressede mælkepriser.
Foto: FirstFarms/ PR
Foto: FirstFarms/ PR

Det danske landbrugsselskab First Farms har fremlagt regnskab for årets første ni måneder, og de er på niveau med det forventede.

FirstFarms har i regnskabsperioden realiseret en omsætning på 105,8 mio. kr., et EBIT-resultat på 19,1 mio. kr. samt et resultat før skat på 13,8 mio. kr., skriver selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen.

"Mælkeprisen har i de første 3 kvartaler været lavere end forudsat, men det er i hovedsagen opvejet af højere mælkeproduktion. Der forventes faldende mælkepriser i 4. kvartal, og det forventes ikke, at det vil kunne opvejes af højere produktion," hedder det om udsigten for de kommende tre måneder.

FirstFarms har indgået en fast aftale om levering af alt produceret mælk til et tysk mejeri. Aftalen er indgået for at sikre afsætningen bl.a. i en periode, hvor mælkekvoterne afskaffes, hedder det videre i fondsbørsmeddelelsen.

Som i det forrige kvartalsregnskab fremhæves også salgspriserne på korn og oliefrø, som værende lavere end budgetteret. Effekten af den del bliver til dels afbødet af gode aftaler fra foråret 2014.

God høst på aktiverne i Rumænien og Slovakiet trækker op, mens majshøsten i Slovakiet vurderes at ligge i underkanten af det som man forventede ved årets begyndelse.

FirstFarms fastholder for året forventningerne om et EBIT-resultat på 17-22 mio. kr.

For tredje kvartal alene har landbrugsvirksomheden hævet omsætningen med godt 18 mio. kr. i forhold til samme kvartal i 2013, og udover en omsætning på 66,8 mio. kr., kan koncernen sætte to streger under 8,6 mio. kr. for den primære drift,> og det samlede resultat før skat landede i 5,6 mio. kr.

FirstFarms gik frem i første halvår

Udpint dansk korn er for dårligt til øl

Firstfarms vender stort underskud til plus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også