FødevareWatch

FirstFarms gik frem i første halvår

Det danske aktieselskab FirstFarms, der investerer i landbrug og jord i Østeuropa, har forbedret både omsætning, driftsresultat og nettoresultat i første halvår af 2014.

Foto: FirstFarms/ PR

Firstfarms har i første halvår realiseret en omsætning på 39,0 mio. kr., et EBIT-resultat på 10,5 mio. kr. samt et resultat før skat på 6,8 mio. kr. Alle poster er bedre end første halvår sidste år.

Selskabet fremhæver, at resultaterne er på niveau med det forventede.

Forventningerne til hele året om et EBIT-resultat på 17-22 mio. kr. fastholdes da også.

"Mælkeprisen har i første halvår været lavere end budgetteret, men det er opvejet af en højere mælkeproduktion end budgetteret. Mælkeprisen er i andet kvartal kommet under pres, og priserne i 2. halvår vil også være lavere end budgetteret. Dette ventes delvist kompenseret af en højere mælkeproduktion," fremhæver selskabet.

Det fremhæves også, at salgspriserne på korn og oliefrø er lavere end budgetteret, men indgåede prisaftaler i foråret 2014 dæmper effekten heraf. Desuden har høstudbytterne i Rumænien og Slovakiet for vinterafgrøderne været højere end budgetteret.

Firstfarms vender stort underskud til plus

Øget produktion presser mælkepriserne

Mælkepriser giver Firstfarms god start på året

Dramatisk kursskifte i landbrugspolitikken

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier