FødevareWatch

Mange ægproducenter taber penge på at producere

Noget skal ske, hvis industrien skal overleve, mener fjerkræbranchen.

Foto: Sofia Busk

Danske burægsproducenter taber nu direkte på at producere æg. Det skriver Foodculture med henvisning til tal fra Erhvervsfjerkræsektionen i Landbrug & Fødevarer.

I 2013 fik ægproducenterne 8,23 kr. pr. kg æg, hvilket er en stigning på 11 pct. siden 2009. I 2013 lå foderpriserne dog på 233 kr. pr. 100 kg. foder, som er en stigning på 44 pct. i samme årrække.

”Lige nu mangler der omkring 3 øre pr. æg for at få det til at løbe rundt,” siger Bøgh Hansen, bestyrelsesmedlem i Erhvervsfjerkræsektionens konsumægsgruppe til Foodculture. Han mener, at priserne enten skal sættes op - eller også skal detailhandeln sætte priserne ned, " hvis vi skal redde ægindustrien.”

Coop og Dansk Supermarked har dog ikke umiddelbart planer om at tilbyde højere priser for æggene.

Helt slut med buræg i svensk kæde

Sverige og Tyskland har drevet ægeksport

Stor stigning i dansk ægeksport

Irma vil fjerne buræg i andre fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier