FødevareWatch

Mange ægproducenter taber penge på at producere

Noget skal ske, hvis industrien skal overleve, mener fjerkræbranchen.

Foto: Sofia Busk

Danske burægsproducenter taber nu direkte på at producere æg. Det skriver Foodculture med henvisning til tal fra Erhvervsfjerkræsektionen i Landbrug & Fødevarer.

I 2013 fik ægproducenterne 8,23 kr. pr. kg æg, hvilket er en stigning på 11 pct. siden 2009. I 2013 lå foderpriserne dog på 233 kr. pr. 100 kg. foder, som er en stigning på 44 pct. i samme årrække.

”Lige nu mangler der omkring 3 øre pr. æg for at få det til at løbe rundt,” siger Bøgh Hansen, bestyrelsesmedlem i Erhvervsfjerkræsektionens konsumægsgruppe til Foodculture. Han mener, at priserne enten skal sættes op - eller også skal detailhandeln sætte priserne ned, " hvis vi skal redde ægindustrien.”

Coop og Dansk Supermarked har dog ikke umiddelbart planer om at tilbyde højere priser for æggene.

Helt slut med buræg i svensk kæde

Sverige og Tyskland har drevet ægeksport

Stor stigning i dansk ægeksport

Irma vil fjerne buræg i andre fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier