FødevareWatch

Helt slut med buræg i svensk kæde

Efter en udfasningsperiode sælger den svenske supermarkedskæde Willys i disse dage sine sidste buræg. Salget af økologiske æg er i løbet af 2014 vokset eksplosivt i kædens butikker.

Oprindeligt var det egentlig planen, at udfasningen af buræg i den svenske discountkæde Willys, skulle løbe frem til nytår, men nu er det altså slut med de billigste æg i kædens 190 butikker.

I foråret blev det besluttet, at man i stedet for at sælge æg fra høns, der går i bure, ville satse på æg lagt af fritgående og økologiske høns, og den overgang går indtil videre rigtig godt.

I hvert fald har discountkæden registreret, at salget af økologiske æg i første halvdel af 2014 er gået frem med 24 pct. i forhold til samme periode i 2013, skriver Willys i en pressemeddelelse.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

"Vi har fået en utrolig positiv respons fra vore kunder efter beslutningen(om at droppe salget af buræg, red.). Det er tydeligt, at det her er et spørgsmål, som engagerer," udtaler Thomas Evertsson, der er adm. direktør i Willys. 

Fra 1. januar 2015 har svensk Coop også valgt at slutte salget af buræg i koncernens 329 svenske detailbutikker.

Hos den store danske producent Hedegaard Foods, som gennem søsterselskabet Svenske Lantægg sidder på omkring 30 pct. af det svenske ægmarked, udgør buræggene kun en mindre del af omsætningen. Alligevel kunne adm. direktør i Hedegaard Foods, Ivan Noes Jørgensen tidligere på året fortælle, at udviklingen i retning af nye ægtyper har mærket koncernen.

”Det har været en meget voldsom omlægning fra buræg til andre typer æg. Det har kostet dyrt i 2013, og det kommer også til at koste i 2014-regnskabet. Især i starten af året mærkede vi det stadig,” udtalte han til FødevareWatch.

Sverige og Tyskland har drevet ægeksport

Stor stigning i dansk ægeksport

Grovvareselskab udbetaler rekordhøjt beløb

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier