FødevareWatch

Videncenter skal tilbagebetale 600.000 kr

Afgørelsen i den første ud af 13 sager om uberettiget EU-tilskud til Videncenter for Svineproduktion er faldet. Centret skal betale mere end 600.000 kroner tilbage.

Videncenter for Svineproduktion (VSP) skal nu tilbagebetale et beløb på nøjagtigt 634.000 kr. til NaturErhvervstyrelsen i uberettiget EU-tilskud, skriver altinget.dk.

Styrelsen satte i marts 2014 Deloitte til at foretage en revision af centret, og det er som en del af denne, at den første afgørelse nu faldet.

Landbrug & Fødevarer havde selv fået de i alt 13 projekter gennemgået af PwC. Og i det projekt, der nu er faldet afgørelse omkring, var PwC-revisorerne ikke nået frem til, at der var tale om uberettiget støtte.

PricewaterhouseCoopers og Deloitte har ifølge altinget.dk været uenige om, hvilken dokumentation og hvilke udgifter, man har kunnet godtage i projektet.

“Der er nogle udgifter, som kunne være medtaget, hvis de havde haft et anderledes projekt. Men det er et spørgsmål om at få det skåret til i forhold til det tilsagn, de oprindeligt har fået i forhold til deres ansøgning. Vi har været meget strikse efter reglerne om, hvad man kan medtage, og hvad man ikke kan,” siger Hans Jørgen Langfrits, enhedschef i Center for Tilskudsudbetaling under NaturErhvervstyrelsen til onlinemediet.

Videncenter redder beskedent overskud hjem

L&F vil øge fokus på farlig svinebakterie

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier