FødevareWatch

Videncenter redder beskedent overskud hjem

Med et overskud på bare 200.000 er regnskabsåret 2013 i Videncenter for Landbrug det ringeste siden 2006. Det lille overskud kom på plads i et år med omsætningsrekord.

Foto: Uggi Kaldan

Med en omsætning på hele 607,7 mio. kr. har Videncentret for Landbrug, der er et partnerskab ejet af Landbrug & Fødevarer, i den grad haft gang i rådgivningen.

Den høje omsætning er hele 60 mio. kr. over 2012-niveauet, men desværre for videnscenterets bundlinje ikke fulgt med.

200.000 kr. lød det beskedne resultat på, og det er det laveste resultat siden 2006. I 2012 lød overskuddet på 6,9 mio. kr.

"Grundlæggende er vi godt tilfredse. Det kunne selvfølgelig godt have været bedre, men som non-profit-organisation er vi ikke sat i søen for at lave et stort afkast til vores ejere. Vi skal drive forsøg udvikle innovation til gavn for landbruget og så har vi nogle indtægtskilder, som i sidste ende gerne skulle betyde, at vi havner med sorte tal på bundlinjen," siger adm. direktør Jan Mousing til FødevareWatch, der også tilføjer, at resultatet i 2012 var lidt højere end det normale budget på omkring 3 mio. kr.

65 pct. af indtægterne i Videncenter for Landbrug stammer fra brugerbetaling, mens Landbrug & Fødevarer bidrager med 3 pct. Promilleafgiftsfonden står for 14 pct. og de sidste 18 pct. stammer fra projektmidler.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Sidstnævnte indtægtskilde har Ifølge adm. direktør Jan Mousing været en af hovedårsagerne til den store resultatmæssige tilbagebang.

"Det lille resultat for 2013 udspringer af at nogle af de støtteordninger, som vi har fået fra det offentlige og Natur- og Erhvervsstyrelsen er blevet redefineret, og vi ikke længere har adgang til dem," siger Jan Mousing.

Omkring den rekordhøje omsætning forklarer direktøren, at det ikke skyldes forøgede forskningsaktiviteter.

"Det er desværre ikke udtryk for et forøget aktivitetsniveau. Fremgangen skyldes, at vi har haft nogle serviceopgaver, som vi taget ind på vegne af landbruget, og som i 2013 havde en højere værdi end de havde i 2012," forklarer Jan Mousing.

Fra 2015 bliver aktiviteter i Videncenter for Svineproduktion lagt ind under Videncenter for Landbrug, og den nye direktør, Claus Fertin, som tiltræder stillingen i Videncenter for Svineproduktion bliver fra nytår medlem af direktionen i den samlede enhed.

Videncenter for Landbrug vedtog i 2013 en ny strategi for de kommende fire år, som styrke centeret position som uafhængig leverandør af viden og rådgivning til dansk landbrug. En stor del af arbejdet tager udgangspunkt i den miljøregulering, som landbruget møder. Her skal der i fremtiden fokuseres på de individuelle forhold fremfor på de mere generelle reguleringer, som hidtil har været dominerende i lovgivningen.

Fødevarernes Silicon Valley er en succes

Svineproducenters indtjening dykker

InnovationsFonden satser stort på fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier