FødevareWatch

L&F vil øge fokus på farlig svinebakterie

Siden 2012 er tre danskere døde af svinebakterien MRSA CC398. Landbrug & Fødevarer vil tage problemet mere alvorligt.

Det har indtil for ganske få dage siden ikke været kendt i offentligheden, at tre danskere siden 2012 er døde som følge af bakterien MRSA, som er udbredt blandt danske slagtesvin.

Det kom frem under en vidneafhøring med professor og overlæge ved Odense Universitetshospital Hans Jørn Kolmos, skriver Ingeniøren.

Angiveligt har stort set ingen haft kendskab til de tre dødsfald, hverken resistenseksperter eller svinebranchen selv.

Videncenter for Svineproduktion under Landbrug & Fødevarer vil dog som konsekvens af dødsfaldene til at skærpe fokusset på sygdommen.

”Projektet vil bidrage til at begrænse betydningen af MRSA-smittede besætninger for den humane sundhed og omkostningerne i det offentlige sundhedsvæsen”, forklarer Poul Bækbo, dyrlæge og afdelingschef i VSP, i en pressemeddelelse.

Videncentret samarbejder med regeringens særlige arbejdsgruppe om projekter, der skal føre til bedre rådgivning af landmænd i forhold til, hvordan de kan undgå at sprede smitte af MRSA fra svin.

Sygdommen er specielt, men ikke udelukkende knyttet til svin og formodes at forekomme i 15-30 pct. af danske svinebesætninger. MRSA anskues hovedsageligt som et arbejdsmiljøproblem for de mennesker, der arbejder med levende grise.

MRSA er ikke et sygdomsproblem for grisene og ifølge Landbrug & Fødevarer kun yderst sjældent et alvorligt problem for mennesker.

Rabobank: Svineproduktion vil lide i flere år

Europa ignorerer trussel fra amerikansk svinevirus

Frankrig forbyder svin fra Nordamerika og Japan

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier