FødevareWatch

Nyt parti vil have 100 pct. økologi i dansk landbrug

Det nye parti Alternativet med den tidligere radikale minister Uffe Elbæk i spidsen, vil have 100 pct. økologi i dansk landbrug inden 2040.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Danmarks yngste parti, Alternativet, lever op til sit navn i det netop offentliggjorte udkast til partiets første program.

100 pct. økologi i dansk landbrug inden 2040, er målet. 

”Alternativet vil arbejde for en omstilling af landbruget, så det er 100 pct. økologisk inden 2040. Et 100 pct. økologisk landbrug vil i kraft af et reduceret forbrug af kunstgødning og sprøjtegifte betyde store fordele for miljøet. På samme måde vil befolkningen og folkesundheden også mærke en positiv effekt, da vi vil få sundere, mere næringsrige og renere grøntsager,” skriver Alternativet i det 63-sider lange partiprogram.

Partiet foreslår omlægningen ved bl.a. at fritage Ø-mærkede varer for moms.

Mindre landbrug skal være rentabelt

Dertil vil Alternativet også arbejde for flere mindre landbrug i Danmark.

”Det skal være muligt at ernære sig af mindre og mere arbejdsintensive landbrug. De færreste har på nuværende tidspunkt råd til at købe et landbrug, da gældsbyrden ofte er massiv. Alternativet vil kæmpe for en særlig støtteordning til mindre landbrug, som skal resultere i flere arbejdspladser i landdistrikterne, samt et økologisk fokus og en større variation i afgrøder,” står der i udkastet. 

Indtil videre er programmet blot et udkast, og partiets medlemmer har stadig mulighed for at give deres besyv med. Det endelig partiprogram skal vedtages på partiets første årsmøde i Aarhus den 24. maj.

Coop: Økologi skal på den politiske dagsorden

Økologisk mad har overvundet finanskrisen

Økologisalg sætter rekord for 10. år i træk

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier