FødevareWatch

Royal Greenlands problembarn bløder fortsat

Fiskekoncernen Royal Greenlands seafood-division har underskud på 28 mio. kr., viser nyt regnskab. Dermed har selskabet tabt en kvart milliard på fem år.

Foto: Jesper Olesen

Royal Greenland lavede et samlet overskud på 100 mio. kr. i 2012/13, men hos koncernens datterselskab Royal Greenland Seafood er der fortsat problemer.

Datterselskabet, som har 100 ansatte og holder til i Aalborg, lavede således et underskud på 28 mio. kr. i regnskabsåret 2012/13. Det viser et netop offentliggjort regnskab, hvori ledelsen beskriver året som "ikke tilfredsstillende."

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Dermed har datterselskabet trods en omsætning på 2,27 mia. kr. stadig status som koncernens problembarn, og Royal Greenland Seafood er nu nede på et samlet tab på en kvart milliard over de seneste fem år.

"Røgvareproduktionen har været under stort pres som følge af stigende råvarepriser og afspejler en tilbagegang i 2012/13," skriver selskabets ledelse i regnskabet som forklaring på underskuddet, som dog er en forbedring i forhold til året før. Her blev det til et minus på 46 mio. kr.

Royal Greenland Seafoods resultat indgår i regnskabet for den samlede Royal Greenland-koncernen, som trods nedturen i seafood-delen havde et godt år med et overskud på 100 mio. kr.

Royal Greenland lander overskud på 100 mio kr

Royal Greenland-chef: Vi er i mål med redningsplan

Fiskekoncernen Jeka Group lander stort overskud

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier