Virksomheder til krisemøde om Rusland

Den eskalerende krise mellem Rusland og Vesten giver danske virksomheder stor usikkerhed om, hvad fremtiden byder på. Udenrigsministeriet har nu indkaldt til briefing.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

I eftermiddag er 130 danske virksomheder inviteret til orientering i Udenrigsministeriet om situationen i Rusland og Ukraine, skriver dr.dk.

Der er tale om virksomheder, der enten allerede er inde på det russiske eller ukrainske marked eller som forsøger at komme ind på et af de to markeder.

På grund af udviklingen i Ukraine har ministeriet og de danske ambassader i de to lande modtaget ekstraordinært mange henvendelser fra danske virksomheder.

Ifølge Dansk Industris hjemmeside er indlægsholderne den danske ambassadør i Rusland, Thomas Winkler og den danske ambassadør i Ukraine, Merete Juhl omkring den aktuelle situation i landene samt kontorchef Michael Suhr omkring EU’s reaktion på krisen, herunder opdatering efter EU-topmødet sidst i denne uge.

Ifølge Udenrigsministeriets statistik er Rusland det 13. største eksportmarked for Danmark, hvilket i kroner og ører svarer til 11,1 milliarder i 2013. Samtidig importerede Danmark for 14,3 milliarder kroner.

FødevareWatch forsøger at få yderlige informationer om, hvad der sker på mødet.

Russisk økonomi kan ramme dansk erhvervsliv

Dansk Agroindustri: Vi satser fortsat på Rusland

Carlsberg bekymret over Ukraine-udvikling

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter