Dansk Agroindustri: Vi satser fortsat på Rusland

Trods den politiske krise, en faldende rubel og meldinger om stilstand i nabolandet Ukraine, vælger brancheforeningen Dansk Agroindustri at fastholde deres strategi om at satse på Rusland.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Rusland er afhængig af omverdenen i en grad, der gør, at de ikke ret længe kan isolere sig fra omverdenen. Det er en af de tungtvejende grunde til, at brancheorganisationen for danske fabrikanter af landbrugsmaskiner på et bestyrelsesmøde i går besluttede at fastholde sin nye strategi om at satse på det russiske marked.

”Efter en god dialog og nogle undersøgelser med Udenrigsministeriet og andre, der har fingeren på pulsen inden for international politik, har vi manet til besindighed og truffet en beslutning om, at de ting, der sker ude i verden, ikke nu og her kommer til at få os til at ændre strategi. Vi klapper strategien af og kører den ud som planlagt,” siger sektordirektør Allan Pedersen til FødevareWatch.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

I nabolandet Ukraine melder medlemmerne om stilstand i forretningen. Staten foretager sig ikke noget og Eksport Kredit Fonden er meget påpasselig med nye forsikringsprojekter.

Allan Pedersen har da også et budskab om forsigtighed til de af hans medlemmer, der har forretning i Rusland.

”De skal være ekstremt opmærksomme på finansieringsudfordringen, det er der ingen tvivl om. De skal sikre sig, at der er sikkerhed for pengene, og at man ikke kaster sig ud i at sende varer derover og tænke - mon ikke der kommer penge – der skal man være ekstra opmærksom lige nu,” siger han.

De mange udfordringer

Rublen er faldet markant i værdi i de seneste måneder, faktisk over 20 pct. I går stormede pro-russiske tropper en militærbase på Krim. Rusland er ude af G8-samarbejdet. Landsdækkende medier melder om, at Rusland er ved at skabe deres egen økonomiske krise.

Det er vel ikke ligefrem noget, der opfordrer udenlandske investorer til at engagere sig?

”Helt klart ikke.  Men på trods af alt det, der sker, er bottom line, at Rusland er dybt afhængig af omverdenen - Rusland er slet ikke velforsynet af fødevarer, og derfor holder det ikke længe at sige, at vi isolerer os og holder os i vores egen verden,” siger Allan Pedersen og fortsætter:

”Jeg tror også, der er mange på toppolitisk plan i Rusland, der mener, at det er uholdbart. Det er bl.a. også det, der gør, at Udenrigsministeriet forventer, at Rusland kan blive nødt til at give sig mere, end de gerne ville, fordi de faktisk er dybt afhængige af omverdenen.”

Dansk Agroindustri har 102 medlemmer, der leverer landbrugsmaskiner, maskiner til fødevareindustrien, staldudstyr, udstyr til gylle – og kornhåndtering samt bioenergi.

"Alt er gået i stå i Ukraine"

Forretningen kører videre i Ukraine

Medie: Forår i luften for agroindustrien 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter