"Alt er gået i stå i Ukraine"

Staldinventar- og foderselskabet Skiold etablerede virksomhed i Ukraine, kort tid før den politiske krise mellem Vesten og Rusland brød ud. "Nu er alt gået i stå," siger direktør.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

"Det er, som om det hele bare er gået i stå, og man vil se, hvor man lander henne, inden man går videre med bestående og planlagte investeringer. Vi er afventende. Og mere kan vi næsten ikke gøre. Vi venter på en form for afklaring – alt står jo stille i de projekter, vi sidder med lige nu,” siger direktør for mølleridivisionen, Jens Vinther Jensen, til FødevareWatch om forretningssituationen i Ukraine og Rusland.

Skiold Group har hovedsæde i Sæby og beskæftiger pt. 500 medarbejdere. Virksomheden har en samlet årsomsætning på 560 mio. kr.

Som leverandør af produkter, der er afgørende i forhold til produktionen af foder til dyr, vil det få dyrevelfærdsmæssige konsekvenser, hvis leverancerne stopper. Virksomheden fortsætter da også med at tage imod ordrer fra eksisterende kunder.

"Det er nye projekter, der er gået i stå. Vi venter på, at situationen bliver afklaret, så vi ved, hvor vi står i forhold til embargoer, det politiske klima og finansiering. Eksport Kredit Fonden ser jo både på den kommercielle og den politiske risiko, før den vil forsikre sådan nogle projekter. Så vi overvåger tæt, hvad der sker," siger Jens Vinter Jensen.

Skiold blev stiftet i 1877, og fra årsskiftet 2012 er virksomhedens selskaber samlet under ét i Skiold Group.

Carlsberg bekymret over Ukraine-udvikling

Cimbria fordobler omsætningen

Krydderi-direktør er optimist trods uro 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også