FødevareWatch

Carlsberg bekymret over Ukraine-udvikling

Sanktionerne fra USA og EU mod Rusland tager til i styrke, og det kan svække den russiske økonomi i en sådan grad, at bryggerigiganten kommer til at kunne mærke det på bundlinjen, skriver Berlingske.

Foto: Thomas Petri/ JP

Udfordringerne på det russiske marked fortsætter med at udvikle sig for den danske bryggerigigant, der sidste år solgte øl for 17,7 mia. kroner i landet.

Sanktioner i forbindelse med Ruslands aktiviteter i Ukraine og Krim, som har både EU og USA som afsendere, tager til i styrke, og ifølge Berlingske kan det få følger for både den russiske økonomi og Carlsberg, der henter 35 pct. af indtjeningen i Rusland. Carlsberg følger ifølge virksomhedens pressechef, Jens Bekke, situationen tæt, men derudover ønsker han over for avisen ikke at kommentere yderligere på begivenhederne.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

"Der er som altid mange mulige scenarier, der vil kunne udspille sig. Hvis Rusland kommer ind i en form for større recession, og privatforbruget falder, vil det ikke være godt for Carlsberg, og hvis vi ser en fortsat negativ udvikling i den russiske valuta over for euroen, vil det også være negativt for Carlsberg," siger senioranalytiker Tobias Björklund fra Danske Bank til Berlingske.

Analytikere nedjusterer Carlsberg-forventninger  

Oveni den økonomiske opbremsning er der også en lille risiko for, at de russiske myndigheder som modreaktion til sanktionerne vil kunne finde på at nationalisere internationale selskabers værdier i landet.

Agroindustri: Ukraine-krise truer færdig strategi

Globale fødevarepriser skyder i vejret

Forretningen kører videre i Ukraine 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier