FødevareWatch

Krydderi-direktør er optimist trods uro

Vladimir Putin, svingende råvaremarkeder og svinepest har alt sammen indflydelse på bundlinjen i SFK Food. Direktøren ser stadig lyst på fremtiden efter seneste årsregnskab.

Foto: Pascal Thauvin / Stock.Xchng

Det er ikke prangende - men det er tilfredsstillende. Sådan lyder konklusionen på regnskabsåret 2012/13 i krydderi- og ingrediensvirksomheden SFK Food fra direktør Kjeld Kronborg Danielsen.

Bruttoresultat er faldet fra 71 mio. kr. i sidste regnskab til 69 mio. kr. Det er en afspejling at, hvad der sker i den danske økonomi, siger Danielsen.

”Produktion af forædlede produkter flyttes ud af Danmark. Vores udfordring er at flytte med ud til andre producentlande. Dertil kommer, at vi har et volatilt råvaremarked, hvor råvarepriserne kører op og ned, og hvor vi indgår kontrakter med producenter og købere. Nogle gange tjener du på kontrakterne, andre gange gør du ikke,” siger han.

Virksomheden har i det forgangne år styrket egenkapitalen med 6 mio. kr. og lander således i 12/13 på 101 mio. kr. Årets resultat på 6 mio. kr. er også en forbedring på over 1 mio. kr. fra året før.

Spørger man Danielsen til fremtiden, forventes en stabil stigning i både omsætning og på bundlinjen. Nærmere vil direktøren dog ikke komme det. For selvfølgelig afhænger det af, hvordan virksomheden agerer – men i lige så høj grad af faktorer, der ligger uden for direktørens kontrol.

”Vi er halvt inde i året, og hvad Putin gør i Ukraine, og hvordan hvedepriserne udvikler sig – det ved vi jo ikke. Vi er undergivet, hvad der sker i markedet. Drømme omkring hvad der sker, kan jeg sagtens, men i forhold til resultatet er vi undergivet geopolitiske afgørelser. Det giver en afsmitning på hele fødevaresituationen og hele vores industri,” siger han.

Følg fødevareindustrien tæt- læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - prøv det her

Ny hovedaktionær

I januar 2012 fik SFK Food kapitalfonden Odin Equity Partners ind som ny hovedaktionær. Det giver økonomisk albueplads.

”Det er jo en af årsagerne til, at jeg synes, det er lækkert at få en kapitalfond ind – når kapitalen bliver billigere, kan man komme til at lave de fornuftige investeringer, og i indeværende finansår forventer vi en yderligere forbedring. Vi har lavet masser af investeringer i størrelsesordnen 15 mio. kr. i driftsselskabet og har investeret i et ny ejendomsselskab for ca. 15 mio. kr. – og det er jo for at forbedre vores produktionslayout og gøre os mere konkurrencedygtige,” siger Kjeld Kronborg Danielsen, som også er glad for den nye aktionær, fordi det giver en vis tryghed.

”Før sad jeg jo som hovedaktionær og havde kautioneret for alt med en rentebærende gæld på over 200 mio. kr. – så det er jo også en form for risikostyring for min egen investerings skyld,” siger han.

Kapitalfonden Odin Equity Partners blev ved opkøbet hovedaktionær i både SFK Food og selskabet W. Oschätzchen Århus, som begge leverer krydderiblandinger, marinader og andre ingredienser til fødevareindustrien, supermarkeder og selvstændige slagtere.

W. Oschätzchen Århus blev grundlagt i 1919 og SFK I 1931. Siden 2006 er de to virksomheder blevet lagt sammen og en række strategiske planer iværksat, så de to virksomheder i dag fungerer som ét firma. 

Sukkerprisen vil fortsætte himmelflugt

USA sænker prognose for majslagre

Russisk svinestop giver billigere bacon 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier