FødevareWatch

Stort kartoffelprojekt strandet

Et 23 mio. kr. stort udviklingsprojekt på Aalborg Universitet, hvor formålet var at udvikle en superkartoffel modstandsdygtig overfor blandt andet skimmel, må opgives, skriver DR Nordjylland.

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Et ambitiøst projekt på Aalborg Universitet, hvor en gruppe forskere ville udvikle en superkartoffel  må opgives. Projektet til 23 mio. kr. skulle ende ud med en kartoffel, der ikke alene var mere modstandsdygtig over for skimmel, også skulle bruge mindre vand på at gro, samt skulle den give et større udbytte for avleren, men det bliver der nu ikke noget af.

"Projektet løb ind i tekniske vanskeligheder, som har umuliggjort at færdiggøre det inden for projektets varighed," siger forskningsleder, Kåre Lehmann Nielsen ifølge DR Nordjylland.

Projektet er undervejs blevet forsinket, og udviklingen af resistensen mod skimmel er blandt andet blevet overhalet af britiske forskeres fremskridt. Forskningslederen siger, at man på trods projektnedlæggelsen arbejder videre med dele af det dyre projekt, og dermed har arbejdet ikke været helt spildt.

Supermarkeder vil fylde hylderne med flere nyheder

Sukkergigant overvejer nye afgrøder

Bilka skal være prøverum for nye fødevarer 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier