FødevareWatch

Partier: Beskyt 30 procent af Danmarks havareal

To partiprofiler fra Radikale Venstre og Dansk Folkeparti er gået sammen om et fælles udspil til en havplan, der skal beskytte 30 pct. af Danmarks havareal – og fiskeriet skal kompenseres.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Et umage par. Den betegnelse giver Martin Lidegaard (R) og Morten Messerschmidt (DF) sig selv i et nyt udspil til en havplan, der går meget længere end regeringens eget udspil. Det skriver de i et læserbrev hos Altinget.

De to partier mener, at havets biodiversitet skal beskyttes meget mere ved at hæve andelen af urørt hav fra regeringens 4 pct. til 10 pct. Herudover foreslår partierne, at mindst 20 pct. af Danmarks havareal skal beskyttes mod bundslæbende fiskeri.

Fiskeriet er i fokus i Danmarks første havplan 

"Hvis vi gør det rigtigt, kan bestandene af fisk i beskyttede områder eksportere fisk, fiskeæg og larver fra beskyttede områder til tilstødende områder, hvor der fiskes," skriver de i indlægget, hvor man ud over de langsigtede gevinster foreslår lettelse af administrative byrder for fiskeerhvervet.

Regeringens udspil til en havplan er den første af sin slags herhjemme, hvor rammerne sættes op for det næste årtis fiskeri, søtransport, energiindvinding, naturbeskyttelse og rekreative aktiviteter i havarealet, der dækker 105.000 kvadratkilometer.

I regeringens udspil går man fra 19 pct. beskyttelse til omkring 30 pct., men niveauet for beskyttelsen kalder de to partier nu for uambitiøs.

Jagten på flere muslinger afhænger af national havplan

Stort værdidyk af fisk landet i danske havne

Mere fra FødevareWatch

Kioskgrossist får ny direktør

Efter 12 år som direktør i kioskgrossisten Sügro er Jette Andersen skiftet til Dagrofa Logistik & Salg. Ny direktør er på plads til efteråret.

Carlsberg skruer på succesfuld strategi i storbyerne

Mens det aldrig blev nogen succes at rulle Carlsbergs største brands ud i millionbyer hele kloden rundt, har et udelukkende kinesisk fokus kastet guld af sig. I år nærmer bryggerikoncernen sig 40 byer, og strategien tilpasses så småt en ny fremtid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier