Flere fisk, men lavere værdi. Nedlukninger af restauranter og de øvrige professionelle køkkener i lange perioder har ramt værdien af fisk landet i havnene, viser en opgørelse fra Danske Havne.
I en pressemeddelelse fortæller organisationen, at mens landingerne af fisk er vokset med omkring 1 pct. til 940.000 ton i forhold til 2019, er værdien til gengæld faldet med cirka 9 pct.
"Det kan være svært at sige noget generelt for alle havne, da mængder og værdier af fiskene, der landes, varierer meget fra havn til havn, Det ser dog ud til, at Corona-pandemien kan tilskrives en stor del af forklaringen på, at værdien af fiskene er faldet," siger Tine Kirk, direktør i Danske Havne.
Organisationen understreger dog, at Danmark fortsat er en vægtig fiskerination med en årlig værdi på omkring 3,5 mia. kr. og ca. 12.000 mennesker tilknyttet erhvervet.
Nu bliver der sat prop i konfliktfyldt bomfiskeri Fiskeriet er i fokus i Danmarks første havplan