FødevareWatch

Stort værdidyk af fisk landet i danske havne

Nedlukningerne har presset værdien af de fisk, der landes i danske havne, viser en opgørelse. Danmark er dog fortsat et stor fiskeriland.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Flere fisk, men lavere værdi. Nedlukninger af restauranter og de øvrige professionelle køkkener i lange perioder har ramt værdien af fisk landet i havnene, viser en opgørelse fra Danske Havne.

I en pressemeddelelse fortæller organisationen, at mens landingerne af fisk er vokset med omkring 1 pct. til 940.000 ton i forhold til 2019, er værdien til gengæld faldet med cirka 9 pct.

"Det kan være svært at sige noget generelt for alle havne, da mængder og værdier af fiskene, der landes, varierer meget fra havn til havn, Det ser dog ud til, at Corona-pandemien kan tilskrives en stor del af forklaringen på, at værdien af fiskene er faldet," siger Tine Kirk, direktør i Danske Havne.

Organisationen understreger dog, at Danmark fortsat er en vægtig fiskerination med en årlig værdi på omkring 3,5 mia. kr. og ca. 12.000 mennesker tilknyttet erhvervet.

Nu bliver der sat prop i konfliktfyldt bomfiskeri  Fiskeriet er i fokus i Danmarks første havplan

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier