FødevareWatch

Nye regler for muslingeopdræt på vej

Efter stor vækst i ansøgninger om at etablere muslingeopdræt trækker fødevareministeren i bremsen og varsler nye reglser.

Foto: Per Folkver/Politiken/Ritzau Scanpix

Interessen for at etablere kulturbanker med muslingeopdært i Limfjorden har været så stor, at man nu stopper midlertidigt for at modtage nye ansøgningerne. Det melder fiskeri- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) til Nordjyske.

Ministeriet har fået omkring 40 ansøgninger om at oprette østers- og muslingeopdræt, hvilket ville betyde, at et stort areal i fjorden ville blive afsat – og derfor er der trykket på bremsen og behov for nye regler, siger ministeren.

"Mine embedsfolk mente, at det ligesom stak af i forhold til, at der lige pludselig var store arealer af dansk havbund, der var privat, og det var jo ikke tanken i det," siger Rasmus Prehn til avisen.

De indsendte ansøgninger vil blive vurderet, mens kommende ansøgninger må afvente en opdatering af bekendtgørelsen.

 Jagten på flere muslinger afhænger af national havplan Fiskeriet er i fokus i Danmarks første havplan

Mere fra FødevareWatch

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier