FødevareWatch

Firstfarms opjusterer efter slovakisk opkøb

Børsnoterede Firstfarms, der driver landbrug i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien, opjusterer forventningerne til årets resultat efter endelig aftale om opkøb er indgået.

Foto: Firstfarms/PR

Firstfarms har onsdag indgået endelig aftale om køb af et større landbrug i Slovakiet og opjusterer i samme omgang forventningerne til årets resultat.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen onsdag efter børslukning.

Firstfarms venter nu et EBITDA-resultat for året i niveauet 75-80 mio. kr. mod en tidligere forventning om et EBITDA-resultat på 67-71 mio. kr. På samme tid ses EBIT-resultatet for året at lande på mellem 30-35 mio. kr. mod en tidligere forventning om et EBIT-resultat i niveauet 25-30 mio. kr.

Det opkøbte selskab, ved navn Hospoda Invest, ejer 100 pct. af det slovakiske selskab JK Gabcikovo, som omfatter plante- og svineproduktion i Slovakiet.

"Med købet af Hospoda Invest underbygger vi vores ambitiøse vækststrategi vedrørende investeringer i - og drift af - bæredygtige landbrug i Østeuropa. Vi forventer tillige, at der vil være betydelige synergieffekter i forhold til Firstfarms' svineproduktion i Ungarn samt den eksisterende planteproduktion i Slovakiet," siger Firstfarms' adm. direktør, Anders H. Nørgaard, i meddelelsen.

Firstfarms betaler 185,7 mio. kr. for den fulde overtagelse af Hospoda Invest.

Firstfarms: Tilfredsstillende resultat trods lave svinepriser

Firstfarms køber slovakisk landbrug for 185 millioner

Landbrugskoncern går massivt frem i 2018

Firstfarms køber landbrug i Slovakiet for 185 mio kr

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier