FødevareWatch

Firstfarms: Tilfredsstillende resultat trods lave svinepriser

Landbrugskoncernen Firstfarms har i første kvartal haft en omsætning 20 mio. kr. over samme kvartal sidste år

Foto: FirstFarms/ PR

Firstfarms, som investerer i landbrugsbedrifter i Østeuropa, realiserede i årets første tre måneder øget omsætning og løftede bundlinjen.

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal, som er leveret tirsdag middag.

Nettoomsætningen voksede i kvartalet til 55,6 mio. kr. fra 35,4 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Driftsresultatet (EBIT) landede i kvartalet på 11,9 mio. kr. mod 8,9 mio. kr. i første kvartal 2018, mens nettoresultatet for perioden endte på 7,3 mio. kr. Til sammenligning lød nettoresultatet i samme kvartal sidste år på 5,2 mio. kr.

"Resultatet for første kvartal er tilfredsstillende, ud fra at der har været lave priser på svin i de første måneder, og med de seneste prisstigninger ser jeg positivt på den resterende del af året," siger adm. direktør Anders H. Nørgaard i regnskabet.

Han tilføjer:

"Firstfarms har et stærkt fundament og en sund økonomi. Vi er i solid fremdrift, har en ambitiøs vækststrategi, driver en ansvarlig forretning og har som målsætning af blive et af Europas bedste landbrug målt på omsætning og effektivitet."

En stigende svinepris betyder, at Firstfarms nu venter et resultat i toppen af det tidligere udmeldte forventningsinterval.

"Firstfarms fastholder de udmeldte forventninger, dog således at EBITDA øges som følge af implementering af IFRS 16. Der forventes således et EBITDA-resultat i niveauet 67-71 mio. kr. og et EBIT-resultat på 25-30 mio. kr.," skriver Firstfarms.

Tabel for Firstfarms regnskab for første kvartal af 2019:

Firstfarms køber slovakisk landbrug for 185 millioner

Landbrugskoncern går massivt frem i 2018

Landbrugskoncern har pæn indtjeningsfremgang trods drilske priser

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier