FødevareWatch

Projekt skal give hav-køkkenhaver mere medvind

Et nyt projekt skal styrke samarbejdet mellem eksisterende, maritime nyttehaver og sørge for, at der kommer nye haver rundt omkring i Danmark.

Foto: PR/Niras

Ideen om at have en Hav-køkkenhave vinder frem langs de danske kyster, og nu skal et nyt projekt kaldet Havhøst udbrede ideen, hvor private eller foreninger dyrker f.eks. blåmuslinger, østers og tang efter bæredygtige metoder.

Det skriver rådgivningsvirksomheden Niras i en pressemeddelelse.

"Når først man får hovedet ned under havets overflade og begynder at interessere sig for, hvordan det går med muslingerne og tangen, så begynder man at interessere sig for vandmiljøet og de problemer og muligheder, der er for at påvirke vores ressourcer," udtaler Per Andersen, der er seniorspecialist i Niras og marinbiolog.

Han har været med til at starte den første havhave i Ebeltoft Vig og Fjord Haverne i Limfjorden. Der er i dag seks hav-køkkenhaver placeret i Ebeltoft, Lemvig, Løgstør, Aalborg, Nykøbing Mors og Kerteminde.

Foreningen bag Projekt Havhøst ønsker at udbrede kendskabet til havhaverne og inviterer f.eks. skoleklasser til arrangementer, hvor børnene får en bedre forståelse for havets spiselige ressourcer og den bæredygtige udnyttelse af det marine råvaregrundlag. Som del af netværket bliver der også afholdt netværksmøder og udviklet forskellige værktøjer, der gør det lettere og sjovere at etablere havhaver, skriver Niras.

"Havhaven interagerer med det lokale miljø og får den maritime kulturarv til at leve videre. Vi medvirker ved forskellige kystfestivaler og inviterer selv til madlavningsarrangementer, foredrag og ekskursioner," udtaler Per Andersen.

Aarstidernes direktør: En dag bliver også vi til kompost

Får Papa Paul sin tredje stjerne nu? Mød manden, der førte Michelinguiden ud i ingenmandsland

Får Papa Paul sin tredje stjerne nu? Mød manden, der førte Michelinguiden ud i ingenmandsland

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier