FødevareWatch

Landbrugsorganisation: "Vi landmænd er kommet noget i tvivl om, hvorvidt Venstre fortsat er landmændenes parti"

Organisationen Bæredygtigt Landbrug er langt fra tilfreds med Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), som senest har krævet handling fra de danske landmænd, når det kommer til at nedbringe udledningen af kvælstof.

I organisationen Bæredygtigt Landbrug har man ikke den store fidus til Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen for øjeblikket, skriver Berlingske i forbindelse med, at ministeren har krævet handling fra landmændenes side i forhold til at nedbringe udledningen af kvælstof.

"Ministeren sår tvivl om landbrugets indsats og vilje. Det er det værste, han kan gøre for os. Jeg er ved Gud ikke tilfreds med ham som minister. Han tænker på, hvad der i nuet kan give flest stemmer. Vi landmænd er kommet noget i tvivl om, hvorvidt Venstre fortsat er landmændenes parti. Mange af mine medlemmer er rystede over, at det parti, vi troede var landbrugets parti, ikke vil behandle landbruget ordentligt," siger formand Flemming Fuglede til avisen og fortsætter:

"Der er mange landmænd, som ikke vil stemme ved næste valg, fordi alle partier kun er ude på at behandle landbruget dårligt. Det er der mange landmænd, der siger til mig. Venstre bør passe på, hvordan de behandler os, hvis partiet ønsker vores opbakning ved næste valg."

Tilbage i 2015 gennemførte regeringen en landbrugspakke, som gav dansk landbrug mulighed for at skrue op for produktionen og udledningen af mere kvælstof. Modsat skulle landmændene så af frivillig vej plante ny skov og etablere vådområder, så den samlede kvælstofudledning blev nedbragt.

I 2018 skulle udledningen være reduceret med 1451 ton kvælstof, men ifølge en opgørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet var den reelle reduktion på kun 12 ton, og det har fået Jakob Ellemann-Jensen til at kræve handling fra landbruget.

Plantefars og havremælk: DLG har kig på nye forretningsområder

Ledelsen på CBS var advaret om skandaliseret landbrugsprojekt

Landbrugets nye topchef føler sig hjemme i både støvler og stiletter

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier