Den sortmundede kutling.
Umiddelbart løber munden ikke i vand, når man forsøger at sætte billede på en ret med den fiskeart på tallerknen, men et projekt med DTU Aqua i spidsen har forsøgt at gøre den sortmundede kutling, som har invaderet de danske farvande, til en accepteret gæst på middagsbordene.
Det skriver DR.
Upopulær fiskeart skal forvandles fra plage til produkt
Som et resultat af et arbejde, som er foregået over de sidste tre år har holdet bag projektet fundet frem til, at man ved at lave den udskædte fiskeart til fiskefars muligvis kan gøre fiskeriet rentabelt.
"Vi har været igennem mange forskellige ideer til at få den her fisk spredt ud til danskerne. At lave fars er en rigtig god idé, fordi der kommer et meget rent produkt, som er til at arbejde med og smager rigtig godt," siger Mads Christoffersen, specialkonsulent på DTU Aqua, til DR og fortsætter:
"Jeg vil mene, at det er et produkt, som enhver kok eller restauratør ville elske at få præsenteret – hvis det selvfølgelig er til den rette pris."
Limfjordsøsters vælter frem - største bestand i 50 år
Aggressiv japansk krabbe invaderer danske østersbanker
Blåmuslinger trækker millioner hjem til Danmark