FødevareWatch

Efter måneder i frit fald: Nu stiger Arlas indtjening og mælkeafregningen

Et iskoldt forår har dæmpet produktionen af mælk i Europa, og samtidig har Kina og andre store eksportmarkeder fået appetit på flere mejerivarer. Derfor begynder Arlas indtjening og mælkeafregning til landmændene at stige efter måneder i frit fald.

Foto: Arla

De seneste måneder har indtjeningen hos flere tusinde danske mælkebønder været i frit fald, men nu ser det ud til, at bunden er ramt. Arla har netop varslet, at mælkeafregningen til landmændene hæves i næste uge, og mejerigiganten indikerer, at der er flere prisforhøjelser på vej de kommende måneder.

"Stigningen i mælkeafregningen er først og fremmest drevet af en stærkt efterspørgselsvækst fra flere eksportmarkeder. Samtidig er produktionen af mælk vokset mindre end ventet, hvilket også styrker priserne," forklarer Thomas Carstensen, direktør for råvarehandel hos Arla Foods.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier