FødevareWatch

International Arla-konkurrent opruster med opkøb i Rusland

Tysklands største mejerikoncern opruster sin tilstedeværelse på det russiske marked med købet af den russisk ostefabrikant Richart Group.

Foto: DMK/PR

Den største tyske mejerikoncern, DMK, opkøber de resterende 40 pct. af aktierne i osteproducent IKAM Richart Holding GmbH. Dermed bliver tyskeren eneejer af ostefabrikanten, der holder til i Voronezh-regionen i Rusland.

Det skriver Dairy Reporter, der også oplyser at DMK i 2016 påbegyndte opkøbet af ostefabrikanten. Om købet udtaler Ingo Müller, adm. direktør i DMK Group, ifølge mediet:

"Ved at fokusere vores forretning og udvide yderligere på afgrænsede internationale markeder, sigter vi efter at øge DMK Groups værdiskabelse signifikant på hjemmefronten såvel som på den internationale front. På grund af russiske Richart Groups positive vækst, øger vi vores ejerandel til 100 pct."

DMK Group har en omsætning på 5,9 mia. kr., svarende til 43,2 danske kr. Dertil har koncernen 7000 medarbejdere og producerer mælk 16 forskellige steder i Tyskland, samt to steder i Holland, fremgår det.

Arla køber sig til stor osteproduktion hos tysk konkurrent

EU godkender fusion mellem Arla-konkurrenter

Arla-konkurrenter vil fusionere - igen

Danske mælkebønder forstår svensk utilfredshed

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier