FødevareWatch

Arla Foods' kommende oprustning inden for økosalg undersøges af britisk tilsyn

Den danske mælkegigant står over for en mulig overtagelse af den økologiske mejeriproducent Yeo Valley Dairies. Nu har britisk konkurrencetilsyn sat sig for at gå overtagelsen i bedene.

Foto: Jyllands-Posten/Polfoto

Arla Foods annoncerede i februar, at koncernen har planer om at købe Yeo Valley Dairies Limited, der ifølge Arla er det førende mærke inden for økologiske mejeriprodukter, via sit britiske datterselskab.

Arla køber britisk mejeri for at styrke øko-salget

Nu har konkurrence- og markedstilsynet (CMA) i Storbritannien har meldt ud, at der vil blive foretaget en fusionsundersøgelse, der vil sikre, at aftalen ikke resulterer en "væsentlig mindskelse af konkurrencen inden for hvilket som helst givet marked såvel som på mejerimarkedet".

Det skriver nichemediet Just-Food.

Den endelige afgørelse fra CMA vil falde den 13. juli i år.

Finsk mejerikoncern åbner kinesisk hovedkvarter

Mette sælger frisk is på gården: Nyt kort giver overblik over gårdbutikker

Mammen Mejeriernes bundlinje tager stort dyk

Ostemand: Om to år har jeg 10.000 abonnenter på mine ostekasser

Forsiden lige nu

Hedebølge presser dansk slagterigigant baglæns

Danish Crowns ledelse har lovet selskabets ejere, at slagterigiganten inden 2021 vil præstere en langt bedre indtjening end konkurrenterne. Lige nu har de store tyske slagterier dog det største forspring til Danish Crown i 10 år.

Billige afrikanske øl skal bane vejen for klodens kæmper

Mens europæiske og amerikanske forbrugere i stigende grad vender øl og alkoholiske drikke ryggen, har industrikæmperne indstillet kikkerten på det afrikanske kontinent, hvor afsætningen skal øges gennem blandt andet meget billige øl.

Er norsk netbutik på vej mod børsnotering?

Kolonial.no, den store tabsgivende dagligvarebutik på nettet i Norge, kan ifølge analytiker have kurs mod en børsnotering, efter at et svensk investeringsselskab har investeret 300 mio. norske kr. i forretningen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier