FødevareWatch

Esben Lunde vil have mere dyrevelfærdskød i kølediskene

Står det til miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen, skal den danske svineproduktion ændres, så forbrugerne får adgang til mere dyrevelfærdskød, end det er tilfældet i dag.

Foto: Colourbox

Fire måneder efter regeringens dyrevelfærdsmærkning af svinekød blev indført, er ordningen så stor en succes, at miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ønsker en langsigtet ændring af produktionsforholdene i svinestaldene, så der kommer mere dyrevelfærdskød i kølediskene.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Det er gået langt over forventning. Mit ønske er at få udviklet fremtidens gris. Vi skal vise, at Danmark kan sætte nye standarder for dyrevelfærd, der kan drive forbrugeradfærden hen mod de danske produkter. Det har vi været dygtige til på en række andre områder. Det kan vi også være her," siger Esben Lunde Larsen til avisen.

Hvor er forbrugerne i branchens nye forskningsstrategi?

Han vil i starten af oktober invitere branchen, Dyrenes Beskyttelse og Forbrugerrådet Tænk til et møde, hvor dagsordenen er fremtidens gris. Ministeren vil derudover også kigge på, hvad der kan gøres ved brugen af halekuperinger i de danske svinestalde.

"Vi skal have flyttet produktionen til mindre halekupering og mere dyrevelfærd,« siger han til avisen.

Danske svineproducenter vil crowdfunde sig ud af dårlig omtale

Her er kravene til det omdiskuterede dyrevelfærdsmærke

Rapport: Bedre dyrevelfærd i svinestaldene

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier