
Af en netop udsendt opgørelse fra Økologisk Landsforening fremgår det, at der nu findes mere end 2000 danske spisesteder med Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.
De offentlige køkkener og daginstitutioner, plejehjem og plejecentre står for 72 pct. af spisemærkerne, mens de private køkkener har de resterende 28 pct., heraf er det kantinerne, der fylder mest.
"Stadig flere professionelle køkkener putter økologiske råvarer i gryderne og synliggør det gennem det økologiske spisemærke. Det er en meget glædelig udvikling, som går hånd i hånd med, at danskerne i stadig større grad selv laver økologisk mad derhjemme," udtaler Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.
Flere fra horesta-segmentet på vej
Landsforeningen har en målsætning om at nå 6000 økologiske spisemærker på landsplan i 2020, og her spiller det private marked en stor rolle.
Blandt andet er det stadig kun få hoteller, caféer og restauranter, som har det økologiske spisemærke, men det ændrer sig i de kommende år.
Det vurderer i hvert fald markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, Torben Blok:
"Der er en stigende bevidsthed og et voksende ønske blandt danskerne om at gøre en forskel med sit fødevareforbrug. Det smitter også af på deres præferencer, når de spiser udenfor hjemmet, og det er et stærkt incitament til restauranterne og caféerne om at gå den økologiske vej og skilte med det."