Antallet af tildelte økologiske spisemærker har ifølge Økologisk Landsforening rundet 2000 spisesteder. Kurven skal fortsat være stejl, hvis målsætningen om 6000 uddelte mærker skal nås i 2020.
Af en netop udsendt opgørelse fra Økologisk Landsforening fremgår det, at der nu findes mere end 2000 danske spisesteder med Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.
De offentlige køkkener og daginstitutioner, plejehjem og plejecentre står for 72 pct. af spisemærkerne, mens de private køkkener har de resterende 28 pct., heraf er det kantinerne, der fylder mest.
"Stadig flere professionelle køkkener putter økologiske råvarer i gryderne og synliggør det gennem det økologiske spisemærke. Det er en meget glædelig udvikling, som går hånd i hånd med, at danskerne i stadig større grad selv laver økologisk mad derhjemme," udtaler Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.
Flere fra horesta-segmentet på vej
Landsforeningen har en målsætning om at nå 6000 økologiske spisemærker på landsplan i 2020, og her spiller det private marked en stor rolle.
Blandt andet er det stadig kun få hoteller, caféer og restauranter, som har det økologiske spisemærke, men det ændrer sig i de kommende år.
Det vurderer i hvert fald markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, Torben Blok:
"Der er en stigende bevidsthed og et voksende ønske blandt danskerne om at gøre en forskel med sit fødevareforbrug. Det smitter også af på deres præferencer, når de spiser udenfor hjemmet, og det er et stærkt incitament til restauranterne og caféerne om at gå den økologiske vej og skilte med det."
Det tyske måltidskasseselskabs nordiske afdeling Hellofresh Nordic lander et millionoverskud på bundlinjen i året 2023, som har været præget af ”pres på husholdningernes indkomster.”
Selvom der er taget et stort skridt, kan der blive behov for yderligere besparelser i Coop siger topchef, der samtidig forsvarer nedskæringer kort efter ejerskifte. ”Der er brug for klarhed”.
Dokumenter fra konkursoprydning viser en Skare-koncern, der var presset længe før konkursen. Og hvor ledelsen talrige gange overførte millioner for at få likviditeten til at glide.
Coop forventer at have en ny kædedirektør for Kvickly og Superbrugsen på plads ”indenfor den nærmeste fremtid,” oplyser koncernen efter ændringer i toppen.
Selvom der er taget et stort skridt, kan der blive behov for yderligere besparelser i Coop siger topchef, der samtidig forsvarer nedskæringer kort efter ejerskifte. ”Der er brug for klarhed”.
Coop forventer at have en ny kædedirektør for Kvickly og Superbrugsen på plads ”indenfor den nærmeste fremtid,” oplyser koncernen efter ændringer i toppen.
Stigende import af polsk kylling til Danmark presser kyllingeselskabet Danpo, som holder igen med udfasningen af hurtigvoksende kylling, selvom forbrugerne er på vej tilbage, fortæller adm. direktør.
Dokumenter fra konkursoprydning viser en Skare-koncern, der var presset længe før konkursen. Og hvor ledelsen talrige gange overførte millioner for at få likviditeten til at glide.