FødevareWatch

2000 økologiske spisemærke uddelt - 4000 mangler

Antallet af tildelte økologiske spisemærker har ifølge Økologisk Landsforening rundet 2000 spisesteder. Kurven skal fortsat være stejl, hvis målsætningen om 6000 uddelte mærker skal nås i 2020.

Thomas Wittrup/DR
Foto: Thomas Wittrup/DR

Af en netop udsendt opgørelse fra Økologisk Landsforening fremgår det, at der nu findes mere end 2000 danske spisesteder med Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.

De offentlige køkkener og daginstitutioner, plejehjem og plejecentre står for 72 pct. af spisemærkerne, mens de private køkkener har de resterende 28 pct., heraf er det kantinerne, der fylder mest.

"Stadig flere professionelle køkkener putter økologiske råvarer i gryderne og synliggør det gennem det økologiske spisemærke. Det er en meget glædelig udvikling, som går hånd i hånd med, at danskerne i stadig større grad selv laver økologisk mad derhjemme," udtaler Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

udvikling i antallet af spisemærkernejuni 2017.jpg
Kilde: Økologisk Landsforening

Flere fra horesta-segmentet på vej

Landsforeningen har en målsætning om at nå 6000 økologiske spisemærker på landsplan i 2020, og her spiller det private marked en stor rolle.

Blandt andet er det stadig kun få hoteller, caféer og restauranter, som har det økologiske spisemærke, men det ændrer sig i de kommende år.

Det vurderer i hvert fald markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, Torben Blok:

"Der er en stigende bevidsthed og et voksende ønske blandt danskerne om at gøre en forskel med sit fødevareforbrug. Det smitter også af på deres præferencer, når de spiser udenfor hjemmet, og det er et stærkt incitament til restauranterne og caféerne om at gå den økologiske vej og skilte med det."

Økologi vinder frem på arbejdspladsen

Storkøkkener og kantiner går ikke efter Nøglehuls-certifikatet

Hovedstadens børn og ældre får mere øko-mad end i de øvrige regioner

Øko-spisemærket er alt for ukendt - det skal der laves om på

Forsiden lige nu

Ikea tilføjer vegetarhotdog til bistromenu

Den svenske møbelkæde Ikea har planer om at tilføje et vegetarisk alternativ til menuen rundt omkring i varehusene. Lige nu testes den i Malmö, før den skal lanceres i Europa.

Danpo kom ud af 2017 med tocifret vækst

Danmarks største fjerkræselskab løfter både årets resultat og omsætningen i 2017. Det sker på baggrund af øget eksport og et større fokus på bedre kylling, fortæller direktør.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier