FødevareWatch

Fødevaredanmark kritiserer listeriakontrol

Fødevarekontrollen er blevet så effektiv i forhold til listeria, at det ifølge organisationen Fødevaredanmark har skabt en følelse af magtesløshed hos producenterne, der frygter for deres eksistens.

Foto: Finn Frandsen/POLFOTO

Påviser fødevarekontrollens udsendte, at der er listeria i en fødevareproduktion, kan det få meget store økonomiske konsekvenser for en producent.

Ifølge organisationen Fødevaredanmark er jagten på de listeriabakterier, som ifølge organisationen næsten altid vil være at finde, hvis man leder længe nok, blevet så intensiv, at der blandt virksomhederne hersker en følelse af magtes- og retsløshed over for fødevarekontrollen.

Det skriver Altinget.dk med henvisning til et skrevet Fødevaredanmark-opråb til Folketingets miljø- og fødevareudvalg.

"Virksomhederne er derfor fuldstændigt overladt til kontrollanternes luner, uanset graden af rimelighed. Dette har medført en udbredt nervøsitet blandt fødevareproducenter og en faldende lyst til overhovedet at drive fødevarevirksomhed – eller at begynde derpå," skriver Fødevaredanmark ifølge Altinget.

Organisationen foreslår, at producenterne kompenseres, hvis ikke det kan påvises, at de "har undladt at følge gældende forskrifter for at sikre sig imod bakteriens tilstedeværelse."

Antallet af listeriatilfælde faldt markant i 2016

Listeria-guide møder hård kritik fra detailsektoren

Fynsk slagtermester efter fund af listeria: Mit livsværk er på spil

Mere fra FødevareWatch

Hastighed og lokale produkter skal give Gorillas succes på det danske marked

INTERVIEW: Fredag varslede tyske Gorillas sit indtog på markedet for levering af dagligvarer i Danmark. I et interview med FødevareWatch sætter selskabets nordiske chef ord på ambitionerne, som ikke går på at kapre markedsandele – og er mere optaget af "revolutionere forbrugeres traditionelle fødevareindkøb".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier