Antallet af listeriatilfælde faldt markant i 2016

Antallet af fødevarer med listeria faldt markant fra 2015 til 2016. Det glæder beredskabschef i Fødevarestyrelsen, der dog gerne ser tallet synke endnu mere. Både branchen og styrelsen meddeler, at et øget fokus har haft effekt.
Foto: Mie Brinkmann/POLFOTO
Foto: Mie Brinkmann/POLFOTO
AF MATHIES HVID TOFT OG RESEARCH AF MICHELLE WESTPHAL SØRENSEN

Listeria lagde sig som en skygge over fødevarebranchen i 2015 og 2014, hvor der var forholdsvis mange tilfælde af den frygtede bakterie. Det fik dengang stor opmærksomhed i offentligheden, da blandt andet 12 personer døde efter indtag af rullepølser med listeria.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også