FødevareWatch

Fynsk slagtermester efter fund af listeria: Mit livsværk er på spil

Fødevarestyrelsen har fundet listeria i rullepølse fra Vester Hæsinge Slagterforretning. Nu frygter ejeren for sin forretnings fremtid.

Foto: Af Thomas Larsen, Jyllands-Posten

Tirsdag morgen fik det fynske slagteri, Vester Hæsinge Slagterforretning, en nedslående melding fra Fødevarestyrelsen: Den farlige bakterie listeria var fundet i 96 kilo rullepølse, hvilket svarer til omkring 50 rullepølser.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Produktet er nu tilbagekaldt, og tilbage står slagtermester Stefan Jensen med en forfærdelig fornemmelse.

"Jeg har det møghamrende dårligt. Vi tager det meget alvorligt, og det var noget af det værste, der kunne ske. Det er mit livsværk, der er på spil nu," fortæller han til avisen.

Listeria er en fødevarebåren sygdom, der skyldes infektion med bakterien Listeria monocytogenes. Bakterien findes overalt og kan vokse ved køleskabstemperatur.

Der er en særlig høj risiko ved skiveskåret kødpålæg, fiskepålæg og bløde oste, der er fremstillet af upasteuriseret mælk. Listeria kan give influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og kan også give mave-tarm-problemer. I alvorligere tilfælde kan den forårsage meningitis og blodforgiftning.

Den inficerede rullepølse fra Vester Hæsinge Slagteriforretning, har pakkedatoen 27. september og har en holdbarhedsdato til den 26. december 2016. Der er tale om almindelig kogt rullepølse og kogt porterhouse-rullepølse. Har du købt produktet, skal du straks smide det ud eller returnere det til Vester Hæsinge Slagterforretning.

Nu er der en ny guide mod listeria

Revisor til listeriaramt pålægsfirma: I kommer til at lukke

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier