FødevareWatch

Listeria-guide møder hård kritik fra detailsektoren

En ny digital guide, der skal hjælpe virksomheder til at undgå den farlige listeria-bakterie, møder kritik fra dagligvarehandlen.

Foto: Af Thomas Larsen, Jyllands-Posten

I september kom Fødevarestyrelsen med en digital guide, der skal hjælpe virksomheder til at undgår den farlige listeria-bakterie.

Guiden er et af flere initiativer som styrelsen har taget siden 2014, hvor 41 mennesker blev alvorligt syge, og 17 mennesker mistede livet efter smitte fra rullepølser.

Det var dog alt for længe efter, at det første alvorlige udbrud af listeria fandt sted, mener kvalitetschef i Coop, Karin Frøidt. Hun påpeger samtidig, at guiden er usædvanligt svær at finde rundt i.

Det skriver Dansk Handelsblad.

"Det er ret omstændeligt at klikke rundt i den, og det er ikke sikkert, at virksomhederne får læst alt det, som de skulle. Der mangler en gammeldags indholdsfortegnelse," siger hun til Dansk Handelsblad.

Samme opfattelse deler De Samvirkende Købmænd, ifølge mediet.

Nu er der en ny guide mod listeria

Fynsk slagtermester efter fund af listeria: Mit livsværk er på spil

Farlige fødevarer skal hurtigt af hylderne

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier