FødevareWatch

Chr. Hansen landede omsætning som ventet - skuffer på driften

Ingredienskoncernen fortsatte sin vækst i andet kvartal af sit skæve regnskabsår. Det viser regnskabet.

Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix

Chr. Hansen kom næsten ud som ventet af andet kvartal af det skæve regnskabsår 2016/17. Mens omsætningen landede som ventet, så var overskuddet af den driften (EBIT) for særlige poster svagere end ventet.

Omsætningen var på 259,4 mio. euro, og overskuddet af primær drift (EBIT) før særlige poster lød på 70,1 mio. euro, fremgår det af regnskabet torsdag morgen.

Til sammenligning havde aktieanalytikerne set frem til en omsætning på 259,2 mio. euro og et EBIT-overskud før særlige poster på 73,8 mio. euro, viser estimater fra Ritzau Estimates.

I samme periode året før var omsætningen på 228,9 mio. euro, og plusset på driften var 63,9 mio. euro.

Den organiske vækst var i kvartalet på 9 pct. mod konsensus om en organisk vækst på 8,6 pct. I samme periode for et år siden var den organiske vækst på 12,0 pct.

EBIT-marginen før særlige poster landede på 27 pct. mod konsensus om 28,1 pct. og en margin på 27,9 pct. i andet kvartal i regnskabsåret før.

Vækst i ost, kød og vinkulturer

Chr. Hansens største division, Food Cultures & Enzymes, opnåede i andet kvartal af 2016/17 en omsætning på 146,6 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) på 44,7 mio. euro.

Divisionen, som blandt andet sælger enzymer og kulturer til mejeriindustrien, klarede sig dermed stort set som ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet med en omsætning på 147,2 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) på 49,2 mio. euro.

Omsætningen i Food Cultures & Enzymes voksede fra 134,8 mio. euro i samme kvartal sidste regnskabsår, hvor divisionens driftsoverskud lød på 43,3 mio. euro.

EBIT-marginen i kulturdivisionen endte i kvartalet på 30,5 pct. Der var ventet en overskudsgrad på 33,1 pct. blandt analytikerne. I samme periode for et år siden var overskudsgraden på 32,1 pct.

Organisk var divisionens vækst på 8,0 pct. i kvartalet mod forventningen om 8,3 pct. og 13 pct. i andet kvartal 2015/16.

"Den organiske vækst var primært drevet af stærk vækst i ost, fermenteret mælk, kød og vinkulturer," skriver Chr. Hansen i regnskabet for andet kvartal.

Optakt: Chr. Hansens vækstridtet kan fortsætte

Milliardniche får Chr. Hansen til at satse i Tyskland

Chr. Hansen ser stort potentiale i skilt mælk og sur vin

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier