FødevareWatch

Milliardniche får Chr. Hansen til at satse i Tyskland

Naturbaseret gødning til landbruget er en milliardniche og samtidig et kapløb, der får Chr. Hansen til at skrue op for tempoet i Tyskland.

Foto: PR

Den danske biotekvirksomhed Chr. Hansen gør sig klar i kampen for at blive markedsleder i den milliardstore niche for naturbaseret gødning. Selskabets tyske fabrikker vil spille en nøglerolle i satsningen.

Det skriver Børsen.

Chr. Hansen og globale konkurrenter lurer netop nu på, hvornår naturlige bakterier slår igennem inden for gødning til plantebeskyttelse. Når det sker, er det danske selskab klar til at rykke med produktionen i den tyske by Nienburg, der blev tredoblet for to år siden.

"Det er et kapløb om at komme først og være klar, når kundernes efterspørgsel stiger markant. I Nienburg er vi derfor klar til at rykke hurtigt i produktionen, og ved præcist hvad vi skal gøre, når det sker," udtaler Chr. Hansens landechef i Tyskland, Thomas Reiner, til Børsen.

Tyskland er langt fremme, når det gælder plantebeskyttelse og dyrefoder. Chr. Hansen satser særligt på nichemarkedet inden for plantebeskyttelse, som virksomheden vurderer globalt kan opgøres til 5 mia. kr. Inden 2020 spås dette at nå en fordobling.

Chr. Hansen ser stort potentiale i skilt mælk og sur vin

Chr. Hansen: Driftsdirektør scorer godt 13 millioner på aktieoptioner

Chr. Hansen ser gylden fremtid i økologi

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier