FødevareWatch

NNF affejer endnu engang regeringens pensionsplaner

Fødevareforbundet NNF ser intet behov for at løfte pensionsalderen, som regeringen ønsker. Dansk økonomi har det glimrende, og det handler i stedet om at styrke efteruddannelse, lyder det.

Regeringen har længe leget med ideen om en reform af arbejdsmarkedet med en hævning af pensionsalderen, men det kan den godt glemme, lyder det fra fødevareforbundet NNF.

Cheføkonom i NNF Mogens Eliasen mener, at dansk økonomi har det godt, og han ser overskud på de offentlige finanser langt frem.

Det handler derfor ikke op at hæve pensionsalderen, men i stedet om at opkvalificere arbejdsstyrken.

"Der er simpelthen brug for reformer, der sigter på at opkvalificere det arbejdsudbud, der allerede er der. Vi får ikke en arbejdsstyrke, der matcher virksomhedernes behov ved at skyde med spredehagl. Det får vi kun gennem målrettede reformer, der via permanent fokus på uddannelse hele tiden tilpasser arbejdsstyrkens kvalifikationer, så de bl.a. kan klare den teknologiske udvikling med en stadigt mere digitaliseret hverdag, siger han og peger på, at der også er et stort behov for at ændre på arbejdsmetoderne i fødevarebranchen for at undgå nedslidning af medarbejderne," siger han til NNF.

Fødevareforbund i kampagne mod højere pensionsalder

Brian Mikkelsen fremsætter planlovs-forslag

Mette Frederiksen vil lave ny landbrugsaftale

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier