FødevareWatch

Brian Mikkelsen fremsætter planlovs-forslag

Godt et halvt år efter aftalen om en modernisering af planloven blev vedtaget af regeringen, DF og S, er erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) klar til at fremsætte lovforslag.

Foto: /ritzau/Rune Aarestrup Pedersen

Onsdag fremsætter erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) et lovforslag om modernisering af planloven. Lovforslaget kommer godt et halvt år efter, at aftalen "Danmark i bedre balance – Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder i hele landet" blev vedtaget af regeringen, S og DF i juni 2016.

"Med lovforslaget fjerner vi vækstbarrierer i den fysiske planlægning og åbner op for nye udviklingsmuligheder i bl.a. landdistrikterne, i turismeerhvervet og i detailhandelen. Samtidig værnes om et godt miljø og en righoldig natur," udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Med del af moderniseringen af planloven kommer der øget råderum til kommunerne, når de eksempelvis kan give tilladelse til opførelsen af større varehuse og butikker i bykernene. Ifølge Erhvervsministeriet vil lovforslaget kunne øge det strukturelle BNP varigt med 750 mio. kr.

"Med lovforslaget giver vi nye udviklingsmuligheder i kystområderne, nye muligheder i landdistrikterne til fremme af bosætning og erhverv, bedre rammer for produktionsvirksomheder, bedre udviklingsmuligheder for detailhandel og mere fleksible rammer for byudvikling. Derudover imødekommer lovforslaget kommunernes og erhvervslivets efterspørgsel efter mere fleksibel og smidig administration. Dette sker med fortsat beskyttelse af landskaber, natur og miljø," lyder det videre fra erhvervsministeren, som altså fremlægger forslaget for Folketingets medlemmer onsdag.

Købmandsgigant pumper millioner i butikker ude på landet

Købmænd bliver reddet af lokalsamfundet

Netto investerer massivt i Danmark efter nedtur i England

Tysk discountgigant opruster massivt i København

Fødevareforbundet NNF: Planloven kunne være meget værre

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier