FødevareWatch

Fødevareforbund i kampagne mod højere pensionsalder

Regeringen går stadig og pusler med tanken om at hæve pensionsalderen. Det får Fødevareforbundet NNF til at råbe vagt i gevær. Deres medlemmer er for nedslidte og har for mange arbejdsskader, lyder det.

Det bliver ikke uden kamp, at regeringen får lov at hæve pensionsalderen. I hvertfald ikke uden kamp fra Fødevareforbundet NNF.

Forbundet har startet en kampagne, som sætter fokus på, at branchens medlemmer slet og ret har for hårdt et job til, at de kan til, de er 67,5 år for at få folkepension, hvilket regeringens forslag lægger op til.

I forslaget hedder det endvidere, at efterlønsalderen skal stige til 64,5 år. 

"Vi kan se i vores analyser, at der ikke er nogen andre grupper end NNF'erne, som er så nedslidt, når bliver 60 år som NNF'erne. Det er simpelthen dem som i højest antal er gået på efterløn i den alder. Og det er jo ikke fordi, at det er økonomisk attraktivt at gå på efterløn så tidligt," skriver analytiker fra AE Rådet Emilie Agner Damm i en artikel bragt på Fødevarforbundet NNF's hjemmeside.

Indsparket er langt fra det eneste. På hjemmesiden finder man flere artikler og debatindlæg, hvor ledelsen i forbundet påpeger, at deres medlemmer har så hårdt et fysisk arbejde, at de er for nedslildte til at kunne blive så længe på arbejdsmarkedet.

Herudover har forbundet også startet en underskriftindsamling, hvor overskriften er "Skriv under, hvis du ikke vil knokle dig ihjel". Indsamlingen er en del af den større kampagne Fair Pensionsalder, hvor flere forbund er gået sammen om at samle underskrifter mod en højere pensionsalder.

Fødevarearbejdere må vente årevis på erstatning

Slagteriarbejdere: Giv os bedre mulighed for erstatning

AE: Slagteriarbejdere har det hårdeste arbejdsmiljø i landet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier