FødevareWatch

Danskerne spiser mindre kød end for fem år siden

Hver fjerde dansker spiser mindre kød end for fem år siden. Det viser en ny Gallup-undersøgelse. DTU Fødevareinstituttet bekræfter tendensen.

Hver fjerde dansker spiser mindre kød end for fem år siden. | Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Hver fjerde dansker har de sidste fem år skåret ned på, hvor mange bøffer, pølser og andre former for kød de spiser. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har foretaget for Berlingske. 51 pct. begrunder det med, at de gerne vil være sundere, mens 31 pct. peger på miljøhensyn, som begrundelse for at indtage mindre kød. Endelig svarer 19 pct., at det er på grund af dyrevelfærd. Det skriver Berlingske.

Undersøgelsen viser desuden, at hver femte dansker forventer at skære ned på mængden af kød på tallerknen de næste fem år. Det stemmer godt overens med, hvad man i DTU Fødevareinstituttet forventer at se i den næste kostundersøgelse for 2018-2020.

"Der er sket meget, især de seneste fem år, hvor der er kommet en stadig større forståelse for, at det ernæringsmæssigt ikke er sundt at spise kød i alt for store mængder. Men også en stigende bevidsthed om CO2 aftrykket fra kød. Den seneste tendens er, at man bliver klimavegetar og undlader at spise kød af hensyn til miljøet," siger Sisse Fagt, kostvaneforsker og seniorrådgiver i DTU Fødevareinstituttet, til Berlingske.

Den sidste kostundersøgelse for 2011-2013 viste, at hver dansker i den periode spiste 52 kilo rødt kød om året, hvilket er det højeste gennemsnitlige antal kilo rødt kød per indbygger i Danmark, man har registreret i kostundersøgelserne.

Dansk universitet vil vurdere fødevares miljøaftryk på ny måde

Innovationsfonden investerer et par millioner i kødscanner

Svensk burgerkæde skruer op for vegetarsats 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier