FødevareWatch

Innovationsfonden investerer et par millioner i kødscanner

Innovationsfonden ser potentiale i en ny røntgendetektor, som kan opfange små knoglerester, papir og træ i kød.

Foto: POLFOTO

En ny og mere effektiv kødscanner, som kan spotte uønskede små organiske fremmedlegemer i kød, herunder knoglerester, papir og træ, har Innovationsfonden fundet interessant nok til at investere fem mio. kr. i projektet.

"Selvom det ikke er farligt, at indtage så små fremmedlegemer (ca. 1mm), er der på visse eksportmarkeder krav om en meget høj kødkvalitet. Ved at øge røntgenscannernes følsomhed kan vi gøre det finmaskede net, der i forvejen er i fødevareproduktionen endnu mere finmaske," siger projektleder, Lars Bager Christensen, der er seniorspecialist ved Danish Meat Research Institute på Teknologisk Institut, til Effektivt Landbrug.

Projekte hedder Modular Dark Field Detector og skulle meget gerne åbne op for, at dansk kød blive endnu mere interessant for eksportmarkederne, som ønsker scanning af kødet inden, de lukker det ind, såsom Japan og England.

Xu Xiaochun vil klone dine røde bøffer og dit kæledyr

Sparsommelige bakterier trækker vækst i Chr. Hansen

Kinesere vil klone en million kalve om året

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier