FødevareWatch

Avis: Færch Plast-ejere vil høste milliardgevinst ved snarligt salg

Ifølge Børsens oplysninger er kapitalfonden EQT på vej til at sælge guldægget Færch Plast, som er vokset voldsomt siden overtagelsen i 2014. Salget kan give kapitalfonden en gevinst på flere milliarder.

Foto: PR/Færch Plast

Der er angiveligt mange penge at vinde, hvis kapitalfonden EQT vælger emballagevirksomheden Færch Plast fra Holstebro.

Børsen skriver fredag, at EQT ifølge avisens oplysninger i al hemmelighed gør klar til at sælge den forretning, som de i 2014 købte for omkring 2 mia. kr. Ifølge unavngivne kilder med kendskab til sagen vil FIH Partners og en udenlandsk storbank, der angiveligt er hyret af EQT til at klare salget, forventes et kommende Færch-salg at kunne indbringe i omegnen af 6 mia. kr.

Hverken FIH Partners eller EQT ønsker at kommentere på den del, der har med muligt kommende salg at gøre.

Siden overtagelsen i 2014 er Færch Plads vokset markant, og adm. direktør i Færch Plast, Lars Gade Hansen, siger til Børsen, at han regner med at at lande en omsætning på 2,3 mia. kr. i 2016, hvilket vil være en fordobling siden 2014.

"Vi er meget tilfredse. Virksomheden er næsten fordoblet i størrelse, og indtjeningen følger med. Indtjeningsniveauet er noget af det bedste i branchen. Det kan være, at marginerne kan løftes lidt, men meget bedre kan det ikke gøres," siger partner Mads Ditlevsen, EQT Partners, til avisen.

"Færcherne" gør plastfirma til galopperende guldkalv

Dansk emballageselskab fortsætter europæisk opkøbsrunde

Færch-ejer på vej med nye opkøb

Sådan udså Færch-familien sig Catering Danmark

Rig familie vil fortsætte med opkøb

Kokken & Jomfruen solgt til tobaksfamilie

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier